• info@codebeveiliging.nl
  • 085 - 050 13 52
  • Wij staan 24/7 voor u klaar!
Hoeveel beveiligers per bezoeker?
  • By admin
  • mei 6, 2024
  • No Comments

Hoeveel beveiligers per bezoeker?

Hoeveel beveiligers zijn minimaal nodig bij een evenement?

Bij kleine evenementen is er geen beveiliging vereist, maar bij een schatting van 100 personen of meer kan het noodzakelijk zijn om beveiligingsmaatregelen te treffen. De beslissing hierover wordt genomen door de gemeente en de politie, waarbij ze kijken naar het soort evenement, de locatie, de dreiging, en hoe het evenement georganiseerd is.

Altijd minimaal 2 beveiligers

Indien beveiliging nodig wordt geacht, geldt als richtlijn dat er één beveiliger per 100 bezoekers aanwezig moet zijn, met een minimum van twee beveiligers. Het is raadzaam om een beveiligingsorganisatie te raadplegen om het benodigde aantal beveiligers en hun taken te bepalen.

De beveiligingswerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een erkende beveiligingsorganisatie, met beveiligers die toestemming hebben van de korpschef en voldoen aan de wettelijke eisen. Beveiligers mogen enkel optreden op het terrein van het evenement volgens de huisregels opgesteld door de organisator.

Elke evenementenbeveiliger moet een geldig legitimatiebewijs bezitten en een beveiligingspas. Het uniform van de beveiliger moet zijn goedgekeurd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, met een duidelijk zichtbaar V-teken van beveiliging en het bedrijfslogo van de beveiligingsorganisatie. Beveiligers zijn niet bevoegd om wapens of handboeien te dragen of te gebruiken tijdens hun werkzaamheden. 

Overwegingen bij het vaststellen van het minimale aantal beveiligers

Belangrijke factoren zijn onder meer:

  • Het profiel van het evenement of festival (bezoekers, locatie, activiteiten, dreiging)
  • De taken en verantwoordelijkheden van de beveiligingsorganisatie
  • De verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de beveiligingsorganisatie en hulpdiensten
  • De kwaliteit en expertise van de beveiligingsorganisatie en haar medewerkers
  • Voor elk evenement moeten deze factoren en risico’s worden geanalyseerd. Op basis hiervan kan een onderbouwd voorstel worden opgesteld richting de gemeente met betrekking tot het benodigde aantal beveiligers.

Minimaliseren van risico’s

Gemeentes streven naar het minimaliseren van risico’s met betrekking tot incidenten tijdens evenementen. Gemeentes vereisen daarom vaak de inzet van beveiliging bij elk evenement waar ook maar enigszins een risico op incidenten bestaat. Daarnaast worden de eisen met betrekking tot beveiliging en veiligheid steeds strenger.

Wilt u evenementenbeveiligers inhuren?

Wilt u gebruikmaken van de diensten van Code Beveiliging? Dan kunt u altijd contact opnemen door ons direct te bellen op 085 – 050 13 52 of stuur een e-mail aan info@codebeveiliging.nl.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Direct bellen