Zorgmedewerkers hebben behoefte aan veiligheid

Zorgmedewerkers hebben geen makkelijke taak. Code Beveiliging biedt een helpende hand Dat komt met name door de doelgroep. Patiënten, die vaak met een langdurige stoornis kampen. Zoals psychoses, schizofrenie, angst- en paniekstoornissen of een verslaving.

Daarnaast voelen deze patiënten zich vaak machteloos. Daardoor handelen ze soms vanuit onbegrip. Met agressie als gevolg.

Wat maken zorgmedewerkers zo bijzonder?

Ten eerste hebben ze, zoals gezegd, te maken met een lastige doelgroep. Wat tot onveilige situaties kan leiden. Gelukkig kan Code Beveiliging deze medewerkers helpen. Dat geeft vertrouwen. Want op Code Beveiliging kun je altijd bouwen.

Kerncompetenties van de zorgmedewerkers zijn veelomvattend, waaronder:

 • in samenwerking met psychologen het opstellen van een behandelplan op basis van de gestelde diagnose;
 • op een efficiënte manier samenwerken binnen een multidisciplinair team t.b.v. optimale patiëntenzorg;
 • het beperken van risico’s voor de patiënt en zijn of haar omgeving;
 • het signaleren van beleid, trends en ontwikkelingen en dit vertalen naar zorgprogramma’s;
 • handelen binnen wettelijke kaders en beroepscode;
 • het volgen van de veiligheidsprotocollen.

Hoe werkt de praktijk?

Zorgmedewerkers bieden onder andere een dagbesteding aan. En ze geven de patiënten kleine corveetaken. Verder is het natuurlijk belangrijk dat een patiënt de juiste medicijnen krijgt. Dat gebeurt op diverse momenten van de dag. 

Daarnaast is gastvrijheid bieden en een inlevingsvermogen belangrijk. Dat kan inhouden om even een praatje te maken met de patiënt. Uit zo’n gesprek kunnen zorgmedewerkers een signaal krijgen. Zoals veranderingen in het gedrag van een patiënt.

Want die moet gerapporteerd worden. Dat kan bij de leidinggevende. En uiteindelijk terecht komen bij zorgmanagers. Waarbij Code Beveiliging ingeschakeld kan en moet worden.

Een situatie kan zó uit de hand lopen dat een onveilige situatie ontstaat. Dan is het fijn om te weten dat je als zorgmedewerker niet alleen staat.

Overbelasting en Code Beveiliging

Code Beveiliging kan je helpen om de werkdruk te verlagen. De arbeidsmarkt in de zorg staat namelijk onder enorme druk. Onder andere door vergrijzing, gebrek aan personeel en een toenemende zorgvraag. In de ggz is dat beslist niet anders! Corona speelt daarin ook een rol. Als zorgmedewerkers positief getest worden legt dat een druk op het overige personeel. Even los van bovengenoemde factoren.

Code Beveiliging

Code beveiliging levert gekwalificeerd personeel.  Daarmee ben je extra verzekerd van de juiste hulp op het juiste moment. Organisaties, waarmee wij samengewerkt hebben zijn:

 • Arkin;
 • Abrona;
 • Careyn;
 • Stichting volksbond Amsterdam, Stichting SIG  en Stichting Odion;
 • GGZ Centraal, GGZ Geest en GGZ Delftland;
 • RIBW- Kam;
 • HVO Querido;
 • Jelilnek;
 • Leviaan;
 • Parnassia;
 • Leger des Heils;
 • Zaans Medisch centrum;

Wij bieden onze zorgservice aan in steden/ rondom de provincie Noord-Holland. Maar ook elders (in Nederland én België) kunnen wij bemiddelen. Daarom bied Code Beveiliging nooit nee.

Voor vrijblijvend contact staan wij altijd open. En weet dat onze zorgbeveiligers voor een kortere of langere tijd beschikbaar zijn. Daarom biedt Code Beveiliging garantie. 

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Veiligheid is niet alleen jullie maar ook onze zorg. Wij staan voor een veilige samenleving. Waarbij ieders belang wordt vertegenwoordigd.

 

 

 

 

 

CODE Beveiliging diensten & services

Nachtwaker

Nachtwaker

NachtwakerDe nacht beveiligers van Code Beveiliging zijn speciaal opgeleid om te werken in de zorg maar hebben ook veel ervaring in objectbeveiliging. Bovendien zijn de nachtwakers in dienst van Code Beveiliging. Wij huren nooit extern personeel in. Op die manier...

Alarmopvolging inhuren

Alarmopvolging inhuren

Bij brand, inbraak of een calamiteit telt iedere seconde. Daarom is snelle en professionele alarmopvolging een must. Door alerte surveillanten die de beschikking hebben over de nieuwste technische en innovatieve…

Winkelsurveillance inhuren

Winkelsurveillance inhuren

Winkeldiefstal is helaas aan de orde van de dag. Dit kan voor u als ondernemer een behoorlijke derving van de inkomsten betekenen. Onze winkelsurveillanten zijn zichtbaar aanwezig…

Mobiele surveillance inhuren

Mobiele surveillance inhuren

Op welke momenten zijn controle en beveiliging het hardst nodig? Precies, als lichten uit zijn en u al naar huis bent, of ligt te slapen. Dat zijn de momenten dat de mobiele surveillancedienst van CODE actief is…

Evenementenbeveiliging inhuren

Evenementenbeveiliging inhuren

Wie een evenement organiseert, wil alle storingselementen, incidenten en calamiteiten uitsluiten. CODE levert specialistische veiligheidszorg voor elk evenement…

Objectbeveiliging inhuren

Objectbeveiliging inhuren

Objectbeveiliging is een totaalpakket van diverse taken om uw kantoor of bedrijfspand en uw personeel onder en buiten werktijd te beveiligen. Deze taken variëren van portiers- en receptiediensten, opening- …