Zorgmanagers hebben uiteenlopende taken. Eén daarvan is het bieden van een veilige werkomgeving voor het personeel. Code Beveiliging kan je hierbij helpen.

Een zorginstelling biedt namelijk plaats aan diverse soorten patiënten. Die allemaal te maken hebben met hun eigen problemen en mentale ziektes. En de emoties, die daarmee gepaard gaan. Daardoor komen medewerkers regelmatig in aanraking met agressie. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan. Zowel voor de patiënt als de zorgverlener.

Het belang van zorginstellingen

Onderzoek In 2020 wijst uit hoe belangrijk zorginstellingen zijn. Ook laat het zien hoe kwetsbaar  beveiliging in de zorg is daarom een actueler onderwerp dan ooit. Een zorginstelling kan grote risico’s lopen qua veiligheid. Code beveiliging helpt je de risico’s te beperken.

 

De grootste risicogroep

Binnen de ggz bestaat een groep patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Maar wat houdt dat in? Mensen, die binnen de zogenaamde EPA-groep vallen, hebben langere tijd last van één of meerdere psychische ziekte(s). Maar liefst 43% van de patiënten 6 jaar of langer tot zo’n EPA-groep behoort.

Zorgmanagers moeten hun veiligheidsprotocollen op orde hebben

Vanwege het gedrag van deze maar ook andere patiënten is de garantie voor een veilige werkomgeving erg belangrijk. En moeten  zorgmanagers veiligheidsprotocollen hebben. Allereerst moeten klachten en meldingen van incidenten door de medewerkers gerapporteerd worden. Het is ook de taak van zorgmanagers om een luisterend oor te bieden. En vervolgens passende acties te ondernemen. Zoals het veiligheidsbeleid aanscherpen of aanpassen. Daar waar nodig. Code Beveiliging biedt een helpende hand. 

 

Veiligheidsinstructies

Medewerkers moeten zich gehoord en gesteund voelen. Zij verrichten immers iedere dag belangrijke taken. Die zijn vaak niet zonder gevaar. Investeer daarom in goede veiligheidsinstructies. Die bij hoog en laag personeel bekend zijn. Van de directie tot de receptioniste. Dat geeft op zich al een goed gevoel voor de medewerkers. Zonder al te veel stress naar je werk kunnen gaan. Problemen met je collega’s kunnen delen. Weten dat de zorginstelling achter jou staat. Erkenning en herkenning.

 

Wat kan Code Beveiliging voor zorgmanagers betekenen

 Wij bieden ondersteuning aan. Voor een korte of langere periode, alles is bespreekbaar.  We zijn 24 uur per dag bereikbaar. Goed om te weten als het om een spoedaanvraag gaat. Onze zorgbeveiligers kunnen natuurlijk 24 uur per dag aanwezig zijn. Of alleen in de avonduren en tijdens de nacht. Daarnaast zijn onze zorgbeveiligers goed opgeleid en gekwalificeerd. Ze zijn in het bezit zijn van BHV. Inclusief eerste levensreddende handelingen. En hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast dragen ze bij aan een fijne werksfeer. De inzet van een opgeleide zorgbeveiliger heeft dus diverse voordelen. Zoals veiligheidsrisico’s tot een minimum te beperken. Maar ook het werk van zorgprofessionals verlichten. Want een zorgbeveiliger mag zorg ondersteunende taken doen. Zo heb je snel een extra paar handen. En dat is fijn voor iedereen!

Code Beveiliging verkoopt geen nee. Wij bieden een service waarop je kunt vertrouwen. Ons voornaamste gebied, waarin wij deze diensten aanbieden is Provincie Noord- Holland. Denk aan de volgende steden:

Amsterdam;

Haarlem;

Haarlemmermeer;

Zaanstad;

Alkmaar;

Hilversum;

Amstelveen;

Purmerend;

Hoorn;

Velsen;

Gooise Meren;

Heerhugowaard;

Den Helder;

Beverwijk;

Huizen;

Heemskerk;

Aalsmeer;

Diemen.

 

Maar ook in andere delen van Nederland (én in België) bemiddelen wij. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

 

 

CODE Beveiliging diensten & services

Nachtwaker

Nachtwaker

NachtwakerDe nacht beveiligers van Code Beveiliging zijn speciaal opgeleid om te werken in de zorg maar hebben ook veel ervaring in objectbeveiliging. Bovendien zijn de nachtwakers in dienst van Code Beveiliging. Wij huren nooit extern personeel in. Op die manier...

Alarmopvolging inhuren

Alarmopvolging inhuren

Bij brand, inbraak of een calamiteit telt iedere seconde. Daarom is snelle en professionele alarmopvolging een must. Door alerte surveillanten die de beschikking hebben over de nieuwste technische en innovatieve…

Winkelsurveillance inhuren

Winkelsurveillance inhuren

Winkeldiefstal is helaas aan de orde van de dag. Dit kan voor u als ondernemer een behoorlijke derving van de inkomsten betekenen. Onze winkelsurveillanten zijn zichtbaar aanwezig…

Mobiele surveillance inhuren

Mobiele surveillance inhuren

Op welke momenten zijn controle en beveiliging het hardst nodig? Precies, als lichten uit zijn en u al naar huis bent, of ligt te slapen. Dat zijn de momenten dat de mobiele surveillancedienst van CODE actief is…

Evenementenbeveiliging inhuren

Evenementenbeveiliging inhuren

Wie een evenement organiseert, wil alle storingselementen, incidenten en calamiteiten uitsluiten. CODE levert specialistische veiligheidszorg voor elk evenement…

Objectbeveiliging inhuren

Objectbeveiliging inhuren

Objectbeveiliging is een totaalpakket van diverse taken om uw kantoor of bedrijfspand en uw personeel onder en buiten werktijd te beveiligen. Deze taken variëren van portiers- en receptiediensten, opening- …